***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Денков: Прогнозите за фалит на държавата не се сбъднаха. Планират прекратяване издирването на изчезналата Ивана

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 6 март   

 

„ С подадената оставка насочвам покана договарянията да стартират незабавно. В идващите дни ще представим оценката на министрите в последните девет месеца “, съобщи акад. Денков и добави, че държавното управление ще продължи да извършва служебните си отговорности до избирането на идващия състав на Министерски съвет.

***

***

След като Народното събрание одобри оставката на държавното управление с министър председател Николай Денков, на ход е президентът Румен Радев. 

Държавният глава би трябвало да организира съвещания с шестте парламентарно показани обединения , преди да връчи първи изследователски мандат за сформиране на кабинет на най-голямата група в 49-ото Народно заседание  – тази на ГЕРБ-СДС.

***

По думите на Иванов акад. Денков е станал министър-председател в едно „ доста мъчно време “ и в интервал на „ мъчително разделяне “ в българското общество.

Партийният водач уточни, че сега не се вижда политическа опция, тъй като няма политически хрумвания, а вместо това има „ леене на най-примитивна материя “ от страна на опозицията в Народното събрание.

***

„ Простотията, зависимостта от други страни, подвикванията, наглите изявления към този момент не са част от българския народ. Шоутата със полови комплекси към този момент са отвън упованията на българския народ. Това ще ви маргинализира още повече “, обърна се Кирил Петков към „ ИТН ".

***

Само служители на реда вземат участие в 14-я ден от издирването на Ивана Георгиева от Дупница. 

В понеделник ще бъде взето решение докога ще продължи търсенето на 17-годишното момиче, предава БНР.

В Дупница и региона се разяснява издирването да бъде прекъснато.

***

Прокуратурата изиска потвърждаване на тежката присъда на Георги Семерджиев. Той е наказан за тежката злополука на бул. „ Черни връх “, при която починаха две девойки.

За закононарушението Софийският градски съд призна за отговорен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор, напомня Българска телеграфна агенция. 

***

Съдът заличи от листата със очевидци мистериозната жена, която съгласно защитната теза на Георги Семерджиев, е карала джипа му във съдбовната нощ на 5 юли 2022 година

И през днешния ден въпросната жена не се яви пред съда. Според магистратите отбраната на подсъдимия е имала многократни благоприятни условия да я обезпечи като очевидец, само че това не се е случило. Започнаха пледоариите.

***

Директорът на организацията за атомната сила на Организация на обединените нации дойде в Русия за диалози по отношение на нуклеарната сигурност в Украйна, където най-голямата атомна електроцентрала в Европа е изложена на риск на фона на вилнеещата война. Това съобщи Асошиейтед прес.

Ръководителят на МААЕ Рафаел Гроси е дошъл в град Сочи. Там той ще организира среща с съветският президент Владимир Путин.

Гроси посети електроцентрала Запорожка през февруари като част от напъните на МААЕ за попречване на нуклеарна злополука на фона на продължаващите военни дейности. Тогава той се срещна и с президента на Украйна Володимир Зеленски.

***

„ Трябва да отидем до изборната секция в един ден и в един час: 17 март в 12:00 ч. Какво да вършим по-късно? Можете да изберете. Можете да гласувате за всеки претендент, с изключение на за Путин.

***

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и някогашният държавен глава Доналд Тръмп реализираха предстоящи победи във вътрешнопартийните избори за кандидати за Белия дом в Демократическата и Републиканската партии по време на по този начин наречения Супервторник  в редица щати, проправяйки пътя за историческо повтаряне на конфликта сред тях от предходните избори, съобщи Ройтерс.

Тръмп завоюва гласовете на републиканците допълнително от 10 щата - в това число в Калифорния и Тексас и се оправи с предизвикването от страна на някогашната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, която бе единственият останал негов противник за номинацията на републиканците. След днешните резултати Хейли към този момент няма действителен късмет да завоюва номинацията.

***

Това е третият случай, по който 75-годишния артист е следствен. Срещу него бяха повдигнати обвинявания през 2020 година за обезчестяване и полово посягане над актрисата Шарлот Арнулд.

Започна и следствие след жалбата на асистентка, която го упрекна в полово посягане през 2014 г. 

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР